Vanhempainohjaus / Vanhempien tukikeskustelut

Lapsen tai nuoren käydessä esim. omassa yksilöpsykoterapiassa, vanhemmat voidaan ottaa luontevasti mukaan hoitoprosessiin tarjoamalla nuoren vanhemmille nk. vanhempainohjausta. Itse kutsun vanhempainohjausta mielummin vanhempien tukikeskustelujen nimellä.

Vanhempainohjauksessa / vanhempien tukikeskusteluissa vanhemmille tarjoutuu mahdollisuus pohtia oman nuoren elämäntilannetta, saada tietoa ja neuvontaa sekä miettiä omaa vanhempana olemista ja toimimista nuoren elämässä. 

Kokemukseni mukaan on hyvinkin tavallista, että syyllisyys ja häpeä, ns. elämän suola ja pippuri ovat ne tunteet joiden kanssa vanhemmat painiskelevat. Näkemykseni mukaan syyllisyys on se tunne, jonka kanssa me vanhemmat joudumme elämään. On kuitenkin hyvä muistaa, että vastuullisen vanhemman merkki on se, että meillä on aina vähän syyllinen olo jostain.
Vanhempainohjauksessa / vanhempien tukikeskustelussa on tarkoitus saavuttaa turvallinen ilmapiiri, jossa voi puhua vaikeistakin asioista nuoren ja perheen elämässä, ja saada ymmärrystä ja tukea nuoren ja perheen sen hetkiseen tilanteeseen.

"Vanhemmat rakastavat omia lapsiaan niin paljon, että välillä turhautuvat ja sitten suuttuvat."

" Vanhempina kuulemme usein, mitä nuoret haluavat, mutta voimme myös miettiä mitä he tarvitsevat."

Kela-korvattavuus vanhempainohjaukseen 1.8.2011 alkaen. Tiedot löytyvät Kelan Palveluntuottajahausta.


Psykoterapiapalvelut Familia | Ylläpito | Kotisivuton.fi